duminică, 7 mai 2017

Reteta mea cu cocos

Ce poti gati cu ulei de cocos


Mie imi place cocosul. Si sucul, si pulpa.
Acuma am descoperit uleiul de cocos.

M-am informat despre acest ulei cu adevarat special, si am ajuns la concluzia ca trebuie sa-l introduc printre alimentele mele de baza.
Am renunțat la orice tip de carne de câțiva ani.
Motivul principal nu a fost sănătatea, ci compasiunea față de animale. Principiul e simplu - nu trebuie sa moara nici o ființă ca eu să mă hrănesc.

Apoi a venit si partea de sanatate - cine a citit Studiul China de Colin Campbell stie despre ce vorbesc, cine nu l-a citit, ii recomand s-o faca - dupa parerea mea este cel mai convingator studiu de sanatate pe care il puteti citi, fara sa fiti specialist in nutritie, farmacie, chimie sau alte stiinte complicate.

Bine.
Am acceptat provocarea de la VEGIS de a gati ceva cu Ulei de cocos Extra Virgin Ecologic/Bio 250g NIAVIS! 

A venit pachetul, m-am pus pe studiat. Miroase atat de bine uleiul de cocos NIAVIS! Chiar apetisant!


Pare solid, ca untul, dar se topeste foarte usor, chiar la temperatura camerei. La 24 de grade incepe sa devina lichid.
Poate fi folosit la toate tipurile de mancaruri - felul 1, felul 2 si desert.
Are atat de multe beneficii pentru sanatate, incat nici nu am spatiu ca sa le expun aici.

Asa ca m-am decis sa fac trei feluri de mancare:
1. Supa de rosii cu legume inmuiate in ulei de cocos
2. Orez mediteranean cu ulei de cocos
3. Quinoa calita in ulei de cocos, cu nuca macinata, miere si fructe de padure.

Iata cum am procedat:

1. Supa de rosii cu legume inmuiate in ulei de cocos

Ingrediente: "ulei de cocos"NIAVIS de la Vegis, legume taiate - morcov, pastarnac, telina, ceapa verde.
Legumele le-am calit in uleiul de cocos, le-am lasat sa sfârâie pana s-au inmuiat.

Apoi am pus intr-o cratita cam 2 litri de apa, rosiile taiate, si legumele calite in uleiul de cocos, sare, piper.

Cand a fost totul fiert (destul de repede), am pasat totul cu blenderul, am prajit o felie de paine si gata supa de rosii cu legume calite in ulei de cocos NIAVIS.


2. Orez mediteranean cu ulei de cocos
Ingrediente: eu am avut orez mediteranean din comert, si uleiul de cocos NIAVIS de la VEGIS.
Reteta este extrem de simpla - Am calit putin orezul in ulei de cocos.

Dupa cateva minute am pus apa si sare, am lasat sa fiarba incet si gata felul 2!


Si am ajuns la desert:

3. Quinoa calita in ulei de cocos, cu nuca macinata, miere si fructe de padure.
Ingrediente: o lingura de quinoa, doua linguri de nuca macinata, cateva fructe de padure congelate, miere. si uleiul de cocos de la VEGIS.
Dupa ce am fiert quinoa (cam 15 minute), am calit-o incet in ulei de cocos, apoi am lasat sa se raceasca.

Am amestecat quinoa usor prajita in uleiul de cocos, am amestecat cu nuca si miere, iar deasupra am ornat cu fructe de padure congelate si am mai prelins putina miere! Un deliciu!


Asa ca, uleiul de cocos poate participa cu succes la orice tip de mancare!
Prin urmare, daca doriti sa imbunatatiti calitatea mancarii pe care o gatiti, nu ezitati sa folositi Ulei de cocos Extra Virgin Ecologic/Bio 250g NIAVIS de la VEGIS!


Articol realizat in parteneriat cu magazinul online VEGIS  si  Profitshare!

Pentru alte lucruri frumoase va invit sa urmariti si paginile de facebook e-toatacasa ori +e-toatacasa




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu